onsdag 20 augusti 2014

I morgon är det dags för den stora LSS manifestationen i Jönköping

Nu är alla förberedelser klara inför LSS manifestationen i Jönköping. Det har varit en hel del planerande men nu känner vi alla som är med och arrangerar - HSO Jönköpings län, Kooperativen Viol och Stil och VIMPA -Vi Med Personlig Assistans i Jönköpings län som jag själv företräder att vi är redo och vi är övertygade om att det blir en riktigt bra manifestation i morgon. När man pratar om LSS tänker nog de flesta enbart på personlig assistans som också är mitt specialområde men det finns som sagt en rad andra hjälp och stödinsatser inom ramen för LSS, totalt 10 st, detta är en manifestation för hela LSS.

Vi vill naturligtvis att media uppmärksammar detta, därför har vi skickat ut pressreleaser till en rad tidningar , radio och TV på både lokal nivå och riksnivå. Vi utlyste även en presskonferens i HSO-s lokaler i Jönköping i går. Tyvärr var intresset mycket svalt från media. Jag hade faktiskt väntat mig att åtminstone Jönköpingsposten, den stora tidningen i länet samt nättidningen Jnytt skulle vara på plats men så blev det inte, inte ett enda mediebolag dök upp... Möjligen var jag överoptimistisk. Hoppas verkligen på bättre uppmärksamhet i morgon.

Ingen presskonferens alltså, sen hade det dykt upp ett oväntat problem. Kommunen hade fram tills igår, tvärtemot vad de lovat innan inte fixat en ramp till den scen där debatterna ska äga rum. Vi gick raka vägen ner till Rådhuset och klagade. Och jodå nu ska man ska fixa en ramp tills på torsdag, det lovar man . Inte för att det är något unikt på något sätt men det är ändå så dåligt att  man inte fixat detta innan.

Av en tillfällighet var också en reporter från lokalradion på plats samtidigt i Rådhuset som egentligen tänkte göra ett reportage om något helt annat. När vi berättade varför vi var där blev hon intresserad och det blev en intervju som sändes i både lokalradion och finns publicerad på Radio Jönköpings hemsida.

Min egen roll i morgon blir i huvudsak att presentera föreningarna, berätta lite om LSS och varför vi tagit initiativ till evenemanget. Kommer berätta mer i bloggen hur det var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar